top of page

ONZE LOCATIE

Qua locatie zijn wij top gelegen; in het centrum, recht tegenover de mooie Opera. 

Het historisch centrum met zijn iconische torens is slechts op twee minuten wandelafstand verwijderd! 

5ACF50E7-99A5-4A6C-9AA8-55C9C9F645B3_edi

HOE GENT BEREIKEN?

Met de trein

Gent heeft twee treinstations: Gent St-Pieters en Gent Dampoort. Vanuit alle Belgische steden zijn er vlotte treinverbindingen naar Gent St-Pieters. Vanuit de luchthaven in Zaventem kan je ook rechtstreeks sporen naar Gent St-Pieters. 

Vanaf het station Gent St-Pieters is het 15 minuten stappen naar ons gastenverblijf. Met de tram een zestal minuten, je neemt tram 1 richting Wondelgem en stapt af aan halte 'Savaanstraat'. 

Met de auto

Gent is vlot bereikbaar met de auto. 

Slechts 45 minuten met de auto vanaf Brugge en Brussel, vanaf Antwerpen een klein uurtje rijden. Twee belangrijke Europese snelwegen kruisen Gent (E17 en E40). Vanaf de E17 volg je richting 'Centrum Gent'. 

Wens je te parkeren in de stad? Parkings op 1-minuut wandelafstand verwijderd: 

- Kouter (Kouter, 9000 Gent)

- Centerparking (Korte Meer 22/B, 9000 Gent)

- Savaanstraat (Savaanstraat 13, 9000 Gent)

 

Wens je gratis te parkeren? Dit kan aan de rand van de stad (P+R Blaarmeersen en Gentbrugge). Een gratis shuttle brengt je vervolgens naar de binnenstad. 

Opgelet! De Gentse binnenstad geldt als een lage-emissiezone (LEZ). 

Met de tram/bus

De stad heeft een uitgebreid netwerk aan tram-en buslijnen. Ze brengen je van 's morgens tot 's avonds naar je bestemming. 

Vanaf het hoofdstation Gent St-Pieters vertrekt tram 1 (richting Wondelgem) om de 10 minuten. Deze lijn brengt je naar de binnenstad. 


Vanaf het station Gent Dampoort vertrekken er verschillende lijnbussen richting de stad (3, 17, 18, 38, 39 met stop “Korenmarkt”).

 

Met de CityCard maak je gebruik van alle tram-en buslijnen in de stad zonder bijbetaling. 

ACTIVITEITEN

 

Deze prachtige historische stad biedt tal van mogelijkheden voor jong en oud. Het is er gezellig vertoeven zonder koppen lopen. Een interessant aanbod musea, winkels en horeca-gelegenheden kenmerken het groene en eigenwijze karakter van de stad. 

Als gastheer gun ik jullie een topverblijf in onze veelzijdige stad. Aarzel dus niet om mij te contacteren of aan te spreken in de ontbijtbar beneden! 

Alvast enkele tips:

  • Een rondvaart met de bootjes biedt een mooi overzicht van het historisch gedeelte van de stad. Als je het mij vraagt dé ideale start om de stad te verkennen. Je betaalt 8,5 EUR pp (inclusief gids) voor een rondvaart van 40 min. Het vertrek vindt plaats aan het gezellig cafeetje ‘waterhuis aan de bierkant’ waar je na afloop nog iets kunt nuttigen. Wandelafstand: 7 min

  • Het Belfort is de ideale combi voor een krachtige work-out met panoramisch uitzicht. Wandelafstand 5 min      

  • Het Patershol is zeker een bezoekje waard; een historische wijk daterend uit de Middeleeuwen waar je heerlijk kan wandelen, uiteten of een goeie pint pakken. Ideale setting voor een romantisch avondje uit. Wandelafstand: 10 min                  

  • Voor de bierliefhebber is er ‘de Dulle Griet’ op de vrijdagsmarkt. Er is keuze uit meer dan 500 biersoorten, het is er steeds gezellig druk, het publiek bestaat uit een mix van Gentenaars, studenten en toeristen. Wandelafstand: 10 min

  • De toeritische dienst is gelegen aan het mooie Gravenkasteel. Daar vind je alle up-to-date informatie m.b.t. evenementen, activiteiten, bezienswaardigheden, brochures, gidsen etc. … Wandelafstand: 10 min

  • Zin in een ervaring 'Start To Ride a Horse' in een rustige setting aan de groene rand van Gent;)? Als ervaren ruiter deel ik graag mijn passie voor paarden en laat ik jullie graag ervaren hoe fijn paardrijden is. 

Waar uiteten?

Ik help jullie graag aan een onvergetelijk adresje,

dus vertel mij jullie voorkeur qua smaak en budget!

bottom of page